15 Kasım 2008 Cumartesi

Sorgun’da uyuşturucu şebekesi çökertildi

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, uyuşturucu madde kullandıkları ve sattıkları tespit edilen kişilere yönelik 9 ay önce başlatılan takip sonunda, eş zamanlı olarak 17 ayrı adrese operasyon gerçekleştirildi.


Yakalanan 15 şüpheliden 1’i mahkeme tarafından tutuklandı. Zanlılardan 8’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 6’sının ise sorgulamalarının devam ettiği bildirildi.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, şüphelilerin otomobil, işyeri ve evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 75 gram esrar, 500 gram hint keneviri tohumu, 19 kök dişi Hint keneviri, 5 adet elektrikli fünye, 3 kalem dinamit lokumu, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 8 adet mermi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 20 fişek, 2 adet kurusıkı tabanca ve 1 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi.

Yakalanan 15 kişiden Hasan E. “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, uyuşturucu madde satmak, nakletmek, kullanmak” suçundan tutuklandı. 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 6 kişinin ise sorgulamalarının devam ettiği bildirildi.

Yozgat İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, ele geçirilen suç aletlerini basına gösterdi. Nalcı, Yozgat halkının huzur ve güvenliği için polisin sürekli görevinin başında olduğunu, suç ve suçlulara karşı mücadelenin devam ettiğini kaydetti.