20 Kasım 2008 Perşembe

Sorgun’a 5 yıldızlı termal tesis yapımı için hazırlıklar başladı

Sorgun’da 1960’lı yıllardan beri kömür üretimi yapan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi, Sorgun’a 5 yıldızlı termal tesis yapmak için hazırlıklara başladı.

İşletme Müdürü Kenan Akbulut, daha önce Sorgun Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin karşısında ve E-88 Karayolu’nun kuzey kesiminde kapalı kömür ocaklarının bulunduğunu, termal tesisi de buraya yapmayı planladıklarını söyledi.

Akbulut, “Burada yapmayı planladığımız 5 yıldızlı termal tesis, bize yaklaşık olarak 30 milyon dolara malolacak. Bu tesisi kurmakla Sorgun ekonomisine önemli katkı sağlayacağız” dedi.

Günümüzde Termal Turizmin çok gözde bir sektör hâline geldiğine işaret eden Yeni Çeltek Linyit İşletmesi Müdürü Kenan Akbulut, şunları söyledi:

“Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri olarak eski kapalı ocaklarımızın bulunduğu yerdeki 44 dönümlük arsamıza bir termal tesis yaptırmak için çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Bugün yurt dışından bir çok kimse tedavi amaçlı olarak bu termal tesislere gelmekteler. Bunların giderleri sosyal güvenlik kurumları tarafından karşılandığı için bu yatırım daha da cazip hâle geliyor. Bu sebeple bizler de böyle bir yatırıma imza atmak istiyoruz. Bunun için merkezi İstanbul’da bulunan bir danışmanlık firması ile anlaşma sağladık. Bu firmanın Ankara bürosu elemanları Sorgun’a gelerek tesislerin yapılacağı yerde incelemelerde bulundular. Şimdi bir de su analizleri yapılacak. Suyun çevredeki sulara göre üstün özelliklerinin bulunması durumunda tesislerin yapılmasına başlanılacak.”