15 Kasım 2008 Cumartesi

Bahadınlı çiftçiler icralık oluyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde müracaat etmedikleri için kuraklık desteği kapsamına alınmayan çiftçiler, Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçlarını ödeyemedikleri için icraya verilecek.


İlkbahar aylarında yaşanan kuraklıktan dolayı verim alamayan ve kuraklık desteğinden yararlanamadıklarını ileri süren çiftçiler, Ziraat Bankası'na ve Tarım Kredi Kooperatifi'ne olan borçlarının ertelenmesini istiyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesindeki çiftçiler, yaşanan kuraklıktan dolayı kendilerinin de ürün alamadıklarını belirterek komşu köylerin kuraklık kapsamına alındığını, Bahadın beldesinin ise bu kapsama dahil edilmediğini iddia ettiler.

Doğanken Tarım Kredi Kooperatifi'nin bağlı bulunduğu Kayseri Tarım Kredi Bölge Müdür Vekili Ali Karaarslan ise kuraklık kapsamına alınmayan çiftçilerin borçlarını erteleme gibi bir yetkilerinin bulunmadığını söyledi. Karaarslan, şunları söyledi:

“Kooperatif olarak bizler il ve ilçe tarım müdürlüklerinin oluşturduğu komisyon kararlarına göre borçları erteliyoruz. Komisyon kararı yoksa mevzuata göre alacağımızı tahsil yönüne gitmekteyiz. Çiftçilerin, durumlarına göre borçları yeniden yapılandırma imkanları bulunuyor.

Çiftçiler, kooperatifimizin üyeleridir, hiçbir zaman mağdur etmek istemeyiz. Çiftçilerimizin borcunu erteleme gibi bir durumumuz yok ancak çiftçilerimiz üyesi bulundukları kooperatife giderek borçlarını ödeyebilecekleri şekilde mevzuata göre yapılandırabilirler.”

(Kaynak: Kent Haber)