6 Kasım 2008 Perşembe

Atıf Kılıç Caddesi’nde yol yapım çalışmaları başladı

Sorgun İlçe merkezinde, trafiğin en yoğun olduğu Hastane Caddesi’nin trafik meselesini halletmek amacıyla bu caddeye alternatif olarak açılan Atıf Kılıç Caddesi’nde yol yapım çalışmaları başladı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Atıf Kılıç Caddesi ile Park Sokağı’nın ihalelerinin birlikte yapıldığını ve Park Sokağı’nın yapım çalışmaları tamamlandıktan sonra Atıf Kılıç Caddesi’nde çalışmalara başladıklarını söyledi.

Ahmet Şimşek, 2008 yılı başında yol yapımı konusunda belirledikleri hedeflerden hiçbir sapma olmadığını vurgulayarak, “Bu iki yerde toplam 3 bin metrekare sekizgen parke, bin metrekare kaldırım, 7 yüz metre yağmur oluğu ve 7 yüz metre belediye tipi bordür döşenecek. Her iki yolun yapımının Belediyemize maliyeti KDV dahil 90 bin 825 YTL. civarında olacak” dedi.

Şimşek, Atıf Kılıç Caddesi’ nin yapım çalışmalarının 8-10 gün içerisinde tamamlanacağın belirttikten sonra, diğer yol çalışmaları hakkında da şunları söyledi:

“Bizim yeni mahallelerimizden biri olan Beğendik Kooperatif Evleri’nin ana yollarının asfaltlanma çalışmalarını da tamamladık. Biz, Yozgat Özel İdaresi’ne 100 bin YTL. yakıt parası verdik. Buna karşılık Özel İdare de bize 25 km. asfalt yol yapmayı taahhüt etti. Şu an bu mahallemizde 7 km. yolu asfaltlamış durumdayız. Havalar iyi giderse asfaltlama çalışmalarımız sürecek.”

Belediye Başkanı Şimşek, Hastane Caddesi’nin bir bölümünün beton asfalt yapılacağını da belirterek, bazı mahallelerde hâlâ yol sorununun bulunduğunu, buralarda vatandaşların kış mevsiminde mağdur olmalarını önlemek amacıyla belediyeye ait ve kiralanan araçlarla söz konusu alanlarda kumlama çalışmaları yaptıklarını söyledi.

(Kaynak: Sorgun Postası)