4 Kasım 2008 Salı

Sorgun Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi Hepatit-B hastalarına da hizmet veriyor

Sorgun Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Sadullah Yıldız, merkezin Hepatit-B Hastalarına da hizmet vermeye başladığını açıkladı. Dr. Yıldız, daha önce yapılamayan bazı tahlillerin de artık yapılabildiğini duyurdu.

2 doktor, 8 hemşire, 1 teknisyen, 3 yardımcı personel ve 2 ambulansla hizmet verdiklerini belirten Dr. Yıldız, günde iki seans olmak üzere her gün 45 hastayı diyalize aldıklarını ve haftanın 6 günüyle birlikte gerektiğinde geceleri de diyaliz hizmetlerini sürdürdüklerini söyledi.

14 normal ve 1 sarılık hastası için 15 makine ile hizmet verdiklerini kaydeden Dr. Yıldız, “Makinelerimizin hepsi Alman malı ve son teknoloji ürünüdür. Bizim hastalarımız arasında yurtdışında çalışıp da izin mevsiminde burada diyalize giren hastalarımız da var. Onlar hastanemizin diyaliz merkezinin Avrupa’dakilerden hiç de geri kalmadığını; hatta buranın daha rahat ve daha kullanışlı olduğunu söylüyorlar. Bu da bizim mutluluğumuzu ve çalışma şevkimizi artırıyor” diye konuştu.

Hepatit-B hastalarına ayrı oda, ayrı cihaz

Sorgun Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Sadullah Yıldız, daha önce cihaz yetersizliği ve yer darlığından dolayı sarılık hastalarını diyalize alamadıklarını, ancak artık şartların değiştiğini söyledi.

Yıldız, “Görüldüğü gibi, diğer hastalarımızı korumak amacıyla Hepatit-B hastalarımız için ayrı bir oda ve tuvalet tahsis edip, hemşireleri ve malzemelerini de ayırdık. Yeni getirttiğimiz makinede onlara gönül rahatlığı içinde hizmet verebiliyoruz’” diye konuştu.

Artık hastalarımızı tahlil için Ankara’ya, Kayseri’ye sevketmiyoruz

Dr. Yıldız, Sorgun Devlet Hastanesi laboratuvarlarında daha önce yapılamayan parat horman ve ferritin gibi çok özel tahlillerin de yapılmaya başladığının altını çizerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz bu tahlilleri yaptırabilmek için hastalarımızı daha önce Ankara veya Kayseri’ deki Tıp Fakültelerine gönderiyorduk. Bu uygulama sebebiyle hastalarımızın tedavilerinde bazı aksamalar oluyordu. Şimdi bu aksaklık da ortadan kalkmış bulunuyor. Bu Sorgun için çok büyük bir şanstır.”

(Kaynak: Sorgun Postası)