16 Eylül 2008 Salı

Yeni mahalleler de suya kavuştu

Sorgun İlçesinin yeni mahallelerinden olan ve su sıkıntısı çeken Osman Çavuş ve Ahmet Efendi mahalleleri, yeni su deposuna kavuştu.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, şu açıklamada bulundu:

“Geçtiğimiz yıllarda Agahefendi Mahallesi’ni besleyen su deposundan içme suyu ihtiyaçlarını karşılayan Osman Çavuş, Ahmet Efendi ve Agahefendi mahallelerinin, özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çektiklerini göz önüne alan Belediyemiz, Eymir Yolu, Toraman Mevkii’nde yaptırdığı su arama çalışmalarından olumlu sonuç almış, açılan 18’lik bir kuyudan 20 lt/sn debide içme suyu bulunmuştur. Bunun sonucu olarak Osman Çavuş ve Ahmet Efendi mahallelerinin su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Kırgı Bağları altına yaptırdığımız 700 m3’lük 12x20 ebadında su deposunu devreye soktuk. Böylelikle hem bu iki mahallemizdeki, hem de Agahefendi Mahallesi’ndeki su sıkıntısı asgari seviyeye indirilmiş oldu.”

Başkan Şimşek, Sorgun Yeni Sanayi Bölgesi altında da su arama çalışmaları yaptıklarını, buradan bulunacak suyun büyük bir ihtimalle içme suyu olarak değil, diğer ihtiyaçlarda kullanılacağını söyledi.

(Kaynak: Sorgun Postası)