30 Eylül 2008 Salı

Karalık Köyü'nde silahlı saldırı: 2 ölü, 3 yaralı

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Karalık Köyü’nde, bayramlaşmak üzere bir araya gelen 5 kişilik grubun üzerine tabancayla ateş edilmesi sonucunda 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Karalık Köyü’ndeki market içerisinde Mustafa Akça (28), kardeşi Mehmet Akça (21), amcası İsmail Akça (36), amcasının oğlu Harun Akça (18) ve Samet Kalpaslan (15) bayramlaşmak üzere bir araya geldi.

İddiaya göre, bu sırada market önüne gelen köy muhtarı Yusuf Yalnız'ın oğulları İbrahim (17) ve Emin Yalnız (18), ellerindeki tabancayla önce havaya sonra da bayramlaşmak üzere market içerisinde bulunan kişilerin üzerine kurşun yağdırdı.

Olay sonrası Mehmet Akça ve Harun Akça olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan 3 kişi ise Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan İsmail Akça Kırıkkale İhtisas Hastanesine, Mustafa Akça da Yozgat Devlet Hastanesine sevk edildi. Samet Kalpaslan'ın tedavisi ise Sorgun Devlet Hastanesinde devam ediyor.

Jandarma olayla ilgili olarak köy muhtarının oğulları İbrahim ve Emin Yalnız'ı gözaltına alırken, köyde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Öte yandan ölü ve yaralıların yakınları Sorgun Devlet Hastanesi önünde yaralıların durumlarını öğrenmeye çalışırken, polis ekipleri de hastane çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.