19 Eylül 2008 Cuma

Sorgun'a 2 Yüksekokul birden geliyor

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli, yapılacak değerlendirmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)’nun Sorgun’a yapılacağını söyledi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu da Sorgun'a kurulacak.

Sorgunlu işadamı Hacı Mahmut Yıldırım, Sorgun Belediyesi’nin altındaki büyük salonda geniş katılımlı bir iftar yemeği düzenledi. Davete, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, AK Parti Gurup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Hayrullah İmdat, SOGİAD Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, encümenler, işadamları, mahallî basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

İftardan sonra Belediye Meclis Salonu’na çıkan konuklar, burada yerel ve ulusal bazda güncelliğini koruyan konular hakkında sohbet ettiler. Sohbette, SOGİAD’ın girişimiyle başlayan Sorgun’a fakülte talebi de gündeme geldi. Yozgat Valisi Amir Çiçek ve AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir BOZDAĞ’ın destekleri ile Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Sorgun’a Yüksekokul sözü verdi. Prof Varinli, yapılacak değerlendirmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)’nun Sorgun’a yapılacağını söyledi. Yozgat Valisi Amir Çiçek’in desteği ile Sorgun’a yapılması düşünülen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun da BESYO ile birlikte Sorgun’da kurulacağı belirtildi.

AK Parti Gurup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da konuyla yakından olarak ilgileneceğini, konunun çok sıkı takipçisi olacağını söyledi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, Yüksekokul için gerekli bütün altyapı çalışmalarını yoğun bir şekilde yapacaklarının teminatını verdi.

İşadamı Hacı Mahmut Yıldırım’ın vermiş olduğu iftar yemeğinin bu kadar güzel ve sevindirici bir habere vesile olmasının mutluluk verici olduğunu belirten SOGİAD üyelerinden Ahmet SOYSAL, şunları söyledi:

“Bu zamana kadar yapılan çalışmaların boşa olmadı-ğını bu gün gördük. İnşallah burada, bu akşam, karşılıklı verilen sözlerle çalışmalar hızlanacak ve SOGİAD olarak nihai hedeflerimizden birine ulaşmış olacağız. Bizden desteğini esirgemeyen başta Yozgat Valisi Sayın Amir Çiçek olmak üzere bütün devlet büyüklerimize ve hemşerilerimize SOGİAD olarak teşekkür ediyoruz.”

(Kaynak: yozgathaber.gen.tr)