24 Eylül 2008 Çarşamba

99.9’da Sorgun’un ufku açık

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde mahallî yayın yapan Ufuk FM’in sahibi Haydar Çekerek, yeni yayın dönemine daha da yerelleşerek girmeyi planlıyor.

"Ufkunuz açık olsun" sloganıyla yayın yapan Ufuk FM’in sahibi Haydar Çekerek, 30 yaşında genç bir müteşebbis. “Ufuk İnşaat ve Yapı Malzemeleri” ile “Ufuk Döneristan” isimli döner salonunun sahibi olan Çekerek, kısa adı SOGİAD olan Sorgun Genç İşadamları Derneği’nin yönetiminde de yer alıyor. 8 yıl Yeni Şafak ve Vakit gazetelerinin Sorgun Temsilciliğini yürütmüş olan Çekerek, 3 yıl çeşitli mahallî radyolarda program yapmış. Bu süre, onun “mikrofon hastalığı”na tutulması için yeterli olmuş. Daha önce Sorgun FM adıyla yayın yapan radyoyu 2004 yılında satın alıp, Ufuk FM adıyla radyo yayıncılığına başlamış. Radyonun adını neden “Ufuk FM” olarak değiştirdiğini, “ufuklar kadar uzaktaki gerçekleri göstermeye, anlatmaya çalışan bir yayın anlayışından dolayı” diyerek özetliyor.

FM bandı 99.9 Mhz. üzerinden yayın yapan Ufuk FM, Sorgun’un tamamından dinlenebildiği gibi, http://www.ufukfm.com/ adresindeki internet sitesiyle sesini başka şehirlere ve yurt dışına da ulaştırıyor.

Ufuk FM, program ağırlıklı yayın yapan tematik bir radyo. Müzik yayınlarında kendisini belli bir türle sınırlamak yerine, her türün seçkin örneklerini yayınlamayı tercih ediyor. Ayrıca, yayınlarında dünya müziklerinden örneklere de yer veriyor.

Radyo Haber’in sorularını cevaplayan Haydar Çekerek, neden radyo yayıncılığı yapmak istediğini, şöyle açıklıyor: “İlçemizde nitelikli yayın yapan bir radyo istasyonu yoktu. Ufuk FM, bu eksiği giderip Yozgat halkını iyi bir şekilde temsıl etmek amacıyla kuruldu.”

Çekerek, Ufuk FM’i, “Ufku açık, insana saygıyı ön planda tutan, hayata dair kaliteli kültür, sanat ve eğlence içerikli programların paylaşıldığı bir radyo istasyonu” olarak tanımlıyor. Orta yaş grubuna hitab eden ve aile ortamında dınlenen bir radyo olan Ufuk FM’in kendisine özgü bir dinleyici kitlesi olduğunu belirtiyor.

Mahallî yayıncılığın güzel tarafları kadar zor tarafları olduğunu da dile getiren Haydar Çekerek, bu zorlukların başında maddî ve teknik imkânların yetersizliği ile, meslekî tecrübeye sahip kalifiye eleman sıkıntısının geldiğini söylüyor.

Ufuk FM, Ramazan ayının sonunda bazı yenilikler ve değişiklikler yaparak, yeni yayın dönemine girmeyi planlıyor. Üzerinde en fazla durdukları konu ise, olabildiğince yerelleşmek; mahallî ihtiyaç ve beklentilere cevap verecek bir içerik hazırlamak.

Ufuk FM’in, Sorgun’u, Yozgat’ı özellıkle internet ortamında çok saygın bir noktaya taşıdığını ifade eden Çekerek, “Yozgat’tan yayın yapan ve diğer yerel radyolara göre daha kaliteli bir yayın akışı olan Ufuk FM, Yozgat’ın yüz akı konumuna geldi” derken, bir sitemini de şöyle dile getiriyor:

“Ama diğer illerde yaşayan insanlardan daha çok ilgi ve destek görüyoruz. Aynı hassasiyeti Yozgat halkından da bekliyoruz…”