10 Eylül 2008 Çarşamba

Sorgun PTT’de maaş çilesi

Maaşlarını PTT’nin Sorgun şubesinden çekmek durumunda olan vatandaşlar, çektikleri sıkıntı sebebiyle dert yanıyorlar.

“Sorgun Postası” isimli mahalli gazetenin haberine göre, sabahın beşinde, altısında yola çıkarak maaş çekmek için PTT şubesine gelen vaatandaşların birçoğu, akşama kadar beklemek zorunda kalırken, maaş çekmek için 2-3 gün beklemek zorunda kalanlar bile oluyor.

PTT Şubesi' nde oturacak yeterli yer olmayışından ve sıcak altında dışarıda beklemekten yakınan bir vatandaş, şunları söyledi:

“Bu yükü PTT şubelerinin kaldırması mümkün gibi gözükmüyor. Biz eskiden bankadan maaş alıyorduk. Banka içerisinde oturacak banklar vardı. Orada sıramızı bekliyorduk. Burada oturacak yer yok. Gördüğünüz gibi çoğumuz yaşlıyız. Ayakta bekleyemiyoruz. Çıkıp dışarıda otursak sıramızı kaybediyoruz. Banka buradan daha iyiydi.”

Bir başka vatandaş da, 1 hafta boyunca maaş alamamaktan şikâyet ederek, şunları söyledi:

“Benim ayın birinde maaşı almam gerekiyordu. Ayın birinde geldik, ayın sekizinde gelin dediler. Bugün ayın sekizi, geldik şimdi de yarın gelin diyorlar. Ayın biriyle 9'u arasında 8 gün var. Biz yoksul insanlarız. Bu sekiz gün bizim için uzun bir zaman. Yetkililer buna bir an önce çözüm bulmalı.”