9 Ekim 2009 Cuma

Sorgun Diş Tedavi ve Protez Merkezi açıldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Diş Tedavi ve Protez Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. 500 bin Liraya malolan tedavi nerkezinin 130 bin Lirası Sağlık Bakanlığı tarafından karşılandı. Merkezde, 8 diş hekimi ve 20 sağlık personeli hizmet verecek.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, açılış töreninde yaptığı konuşmada, vatandaşı sevmenin ispatının hizmet götürmek olduğunu belirterek, “Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürerek yapmak önemlidir” dedi.

Açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Bağcı, Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, belde belediye başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Şevket Bağcı, 165 bin nüfusa hizmet verecek olan Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nin günlük 100-150 kişiye hizmet vereceğini belirterek, burada 8 diş hekimi, ve 20 yardımcı sağlık personelinin görev yapacağını söyledi. Tedavi merkezinin toplam 500 bin Liraya malolduğunu belirten Bağcı, bunun 130 bin Lirasının Sağlık Bakanlığı tarafından, geri kalan kısmının ise döner sermaye imkânları ile karşılandığını söyledi.

Vatandaşlarını çok sevdiğini ifade eden Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, vatandaşı sevmenin ispatının hizmet götürmek olduğunu belirterek, “Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürerek yapmak önemlidir” dedi.

Sağlıkta bir reform yapıldığına, il ve ilçelerde bunun uygulamasına geçildiğine işaret eden Vali Çiçek, “Sorgun çevresindeki insanlarımız ve geniş bir alana hizmet etmek için gayret sarf eden doktorlarımızı görüyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sorgun Diş Tedavi ve Protez Merkezi hizmete açıldı.