7 Ekim 2009 Çarşamba

Şekerde karşı darbe: Özışık 3 kişiyi görevden aldı
özelleştirilecek 6 fabrikayı da alacaklarını söyledi

Geçen Cuma günü kendi oluşturduğu yönetim tarafından başkanlıktan düşürülmek istenen Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikaları ile Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, önemli mevkilerde bulunan 3 yöneticiyi görevden aldı, 2 makama da atama yaptı.

Özışık, ‘bir sıkıntı olmaması hâlinde’, özelleştirilmek üzere ihaleye açılan ve aralarında Sorgun Şeker Fabrikası’nın da bulunduğu 6 şeker fabrikasının hepsini 19 Kasım’da alacaklarını iddia etti. Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Aksoy da, “Gücümüze güç katacağız” dedi.

Özışık: Özelleştirilen 6 fabrikayı da alacağız

Geçen Cuma günü, 5 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’ndan 3 üyenin oyu ile, Kayseri dışında olduğu bir sırada görevden alınan ancak iddiaya göre Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün kararı onaylamaması üzerine görevine devam ettiği açıklanan Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikaları ile Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, önemli mevkilerde bulunan 3 yöneticiyi görevden aldı.

Özışık, Şeker Fabrikası Genel Müdürü Halil Karaçavuş, Genel Müdür Yardımcısı Kuddusi Gülderen ve Pancar Kooperatifi Müdürü Mustafa Türkaslan’ı görevden alırken, Genel Müdürlük görevine vekâleten Mustafa Matur’u, Muhasebeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine de Tahir Durmuş’u getirdi.

Vedat Ali Özışık, Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde yayınlanan Çağlayan gazetesinin Yazı İşleri Müdürü Fatih Tarikçi’ye yaptığı açıklamada, “Bu bir tartışma ortamıydı. Bazı dengelerin yerine oturması için gerekli bir şeydi” dedi.

Özışık, kendisinin başkanlıktan devrilerek yerine getirilmek istenen Hayati Kılıç hakkında da şu değerlendirmede bulundu:

Kılıç ve Aksoy ile omuz omzayız

“Hayati Kılıç Bey ile çok eskiden arkadaşız. Kendisi benim dostum, kardeşim ve kader birliği yaptığım bir isimdir. Her ailede zaman zaman problemler yaşanabilir. Bizim de bir aile olduğumuzu göz önüne aldığımızda, bizim ailemizde de problem olabilir. Bu da böyle bir durumdu. Bu gün gelinen noktada Hayati Kılıç ve Yavuz Aksoy Bey ile bir sıkıntımız olmadığı gibi, omuz omzayız.”

Özelleştirilen 6 fabrikayı da alacağız

Şirketin önemli bir süreçten geçtiğini ve hedeflerinin büyük olduğunu ifade eden Özışık, özelleştirilmek üzere ihaleye açılan ve aralarında Sorgun Şeker Fabrikası’nın da bulunduğu 6 şeker fabrikasının hepsini 19 Kasım’da alacaklarını iddia etti. Özışık, şöyle konuştu:

“Biz, bu fabrikaların satış bedeli ne olursa olsun, onları alabilecek güç ve imkândayız. Özelleştirme için hazır parayı blok halinde bekletiyoruz. 19 Kasım’da ihalede, inşallah bir sıkıntı olmaz ise, Kayseri bölgesi çiftçimize bu fabrikaları hediye edeceğiz.”

Özışık, Pancar motora yönelik hazırlıkları hakkında da “Bu hafta içinde pancar motorun Kayseri’ye getirilmesi adına girişimlerimizi hızlandıracağız” dedi.

Aksoy: Gücümüze güç katacağız

Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Aksoy da, özelleştirilecek olan şeker fabrikalarına yönelik hazırlıkları hakkında şu açıklamada bulundu:

“Pancar çiftçisi, ziraat mühendislerimiz ve çalışanlarımızla yıllardır şeker sektörünün içerisindeyiz. Kendi Bölgemizi ilgilendiren Kırşehir, Çorum, Yozgat, Kastamonu, Samsun ve Turhal Şeker Fabrikalarının satışa çıkarılması Özelleştirme İdaresi tarafından ilan edildiğinde bir komisyon kurarak gereken çalışmaları yaptık ve bu fabrikalara talip olduk, bunu yaparken Panko Birlik ve Pancar Kooperatifi Başkanları ile de görüşmeler yaptık. İnşallah bu fabrikaları Kayseri Şeker Fabrikası bünyesine katarak gücümüze güç, ekonomiye katkı sağlayacağız.”