7 Ağustos 2009 Cuma

Gurbetçiler hem eğlendi hem hasret giderdi

Sorgunlu gurbetçiler, bu yıl ikincisi düzenlenen ve Sorgun Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen “Gurbetçiler Şöleni”nde hem hasret giderdiler, hem de eğlenceli saatler yaşadılar.

Sorgun Belediyesi tarafından Belediye Meydanı’nda halka açık olarak düzenlenen ve bu yıl ikincisi yapılan Gurbetçiler Şöleni, Sorgun Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle başladı. Sunuculuğunu kendisi de Yozgatlı olan ünlü sunucu Murat Yeni'nin yaptığı programda, İzzet Yıldızhan ve Yudum, söyledikleri şarkı ve türkülerle Sorgunlulara eğlenceli saatler yaşattılar.

Halkın büyük ilgi gösterdiği ve KonTV tarafından canlı olarak yayınlanan Gurbetçiler Şöleni’ne Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Sorgun Kaymakam Vekili Yaşar Dönmez ve AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Yusuf Başer’in yanı sıra, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri de katıldı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, programda yaptığı konuşmada, yurt dışında çalışıp izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen Sorgunluları düzenledikleri şölende buluşturmanın sevincini yaşadıklarını ifade ederek, “Gurbetçiler Şöleni’ni her yıl düzenlemek istiyoruz” dedi. Şimşek, Sorgun’a katkıda bulunan hayırsever gurbetçilere plaket verdi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek de, Sorgun Belediyesi’nin düzenlediği Gurbetçiler Şöleni’nde Sorgunlularla birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Çiçek, “Festival, şenlik ve şölenler, yöre halkının birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışmasının bir göstergesidir” dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden program, havai fişek gösterisiyle sona erdi.