2 Eylül 2009 Çarşamba

Sırbistan'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Sorgunlu Özdemir'in cenazesi yola çıktı

28 Ağustos'ta Sırbistan'ın Pirot bölgesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Özdemir Kalkan'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verilmek üzere yola çıktı.

Özdemir Kalkan'ın ölüm sigortası olmadığı için, cenaze işlemleri arkadaşları tarafından para toplanarak yerine getirildi.

Almanya merkezli olarak faaliyet gösteren “Hizmet Cenaze Vakfı” yetkilileri, Sırbistan'a giderek bütün cenaze işlemlerini yerine getirdiler. Cenazeyi Kapıkule'ye kadar götüreceklerini bildiren Hizmet Cenaze Vakfı sahibi Ramazan Sabun, “Bu işleri yapmak kolay olmuyor, zor işler. Uzun yıllar anavatanından uzak yaşa ve böyle bir kaza da hayatını kaybet. Çok acı bir olay. Özdemir Kalkan, geride gözü yaşlı bir baba, bir eş ve dört çocuk bıraktı.”

Özdemir Kalkan, eşi Hülya, çocukları 9 yaşındaki Özlem ve 3 yaşındaki Yunus Emre ile birlikte, kendi özel aracıyla Almanya'nın Mutlangen kasabasına dönerken, karşı istikametten gelen Sırbistan plakalı bir otomobile çarpmıştı. Kazada hurdaya dönen araçtan aile fertleri küçük sıyrıklarla kurtulurken, baba Özdemir Kalkan, olay yerinde hayatını kaybetmişti.