26 Haziran 2009 Cuma

Resmi nikâhı olmayan 11 çifte toplu nikâh

Yozgat Valiliği, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde resmî nikâhı olmayan 11 çiftin nikâhını kıydı.

Yozgat Valiliği, “Eğitimde Aile Bireylerini Etkinleştirme Projesi” kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Asıl amacı, aile içi şiddetin önlenmesi olan proje kapsamında, uzun yıllardan beri evli oldukları halde resmî nikâhları olmayan çiftlerin evliliklerine resmiyet de kazandırılıyor. Proje, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek'in himayeleri altında yürütülüyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen törende, bu durumdaki 11 çiftin toplu nikâhı kıyıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, bu proje ile, aile içi şiddetin önüne geçilmesi, kız çocuklarının okutulması ve en önemlisi de erken evliliğin önüne geçilmesini hedeflediklerini belirtti. Vali Çiçek “Henüz evlilik çağına gelmemiş çocuklarımız evlendiriliyor. Çeşitli sebeplerden dolayı resmî nikâh yaptıramayan çiftler arasında kısa süre sonra aile içinde geçimsizlik başlıyor. Bu şekilde çocuk sahibi olan çiftlerin çocukları da ortada kalıyor” diye konuştu.

Toplu nikâh töreninde çiftlerin nikâhını Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek kıydı. Çiftlere şahitlik yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, bütün çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, resmî nikahı kıyılan 11 çifte çeyrek altın taktı. Tören sonunda çiftler, Yozgat Valisi Amir Çiçek'le toplu halde resim çektirdiler.

32 yıl sonra evlilik cüzdanına kavuştular

Sorgun ilçesinin Salur Köyü'nde yaşayan İlhan Güngör (55), resmî nikâhı olmaksızın evliliğini sürdürdüğü Hatun Koçyiğit (47) ile 32 yıl sonra nikâh masasına oturdu. 4 çocuğu ve 5 torunu olduğunu belirten Güngör, “Herkesin mutlaka resmî nikâh yaptırması gerekir. Bunun sıkıntısını ben yaşadım, bir başkası yaşamasın” dedi.