2 Ocak 2009 Cuma

İsrail vahşeti Sorgun’da protesto edildi

İsrail’in Gazze’de Filistinli sivillere yönelik insanlık dışı saldırıları, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde de protesto edildi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, siyasî partiler ve medya kuruluşlarının ortak organizasyonuyla, cuma namazının ardından İsrail’i protesto mitingi düzenlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi (SP) ilçe teşkilâtları ile yerel basın temsilcilerinin ortaklaşa organize ettiği miting, cuma namazı çıkışında Salih Paşa Camii’nin önünden Cumhuriyet Caddesi ve, PTT Caddesi’nde yapılan yürüyüşle başladı.

Sorgun Belediye Meydanı’nda İstiklâl Marşı’nın okunmasın ardından devam eden mitingde, İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı uyguladığı insanlık dışı saldırılar yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Sorgun Büyük Camii imamı Ahmet Çınarçetin’in okuduğu Kur’ân-ı Kerim’in ardından Filistin halkı için dualar edildi. Duaların ardından kısa bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “İsrail’i, yapmış olduğu insanlık dışı saldırılarından dolayı kınıyor, Filistin halkı’nın her zaman yanında olduğumuz söylüyorum” dedi.

Ahmet Şimşek’in konuşmasının ardından Ufuk FM Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Çekerek, Ferman Karaçam’ın “Seni de Vururlar Ey Acı” isimli şiirini seslendirdi. AK Parti İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz, MHP Sorgun İlçe Başkanlığı adına Yunus Yılmaz, SP Sorgun İlçe Başkanı Mehmet Aktaş, Sorgun’daki medya kuruluşları adına ise Ortam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Siyami Yozgat kısa konuşmalarla İsrail’in saldırılarına tepkilerini dile getirdiler.

Konuşmaların ardından göstericiler İsrail bayrağını yakarak, Filistinlilere yapılan saldırılara tepki gösterdiler.