12 Ocak 2009 Pazartesi

Emniyet, dinamitler hakkında “tahmin”de bulundu

Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Hayrullah İmdat, Agâh Efendi Mahallesi’ndeki Hacılar Camii’nin şadırvanında poşet içine konulmuş olarak bulunan 6 adet dinamit lokumunun, terörle ilgisinin olmadığını açıkladı. İmdat, dinamitlerin, “balık tutmak amacıyla” bir madenci tarafından alınmış olabileceğini ileri sürdü.

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Agâh Efendi Mahallesi’ndeki Hacılar Camii’nin cemaati, dün şadırvan üzerinde 6 adet dinamit lokumu olduğunu fark ederek durumu polise bildirdi.

Yozgat merkez ilçeden olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dinamit lokumlarını bulunduğu yerden alarak inceleme yaptı.

Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Hayrullah İmdat, yapılan incelemeden sonra bu gün yaptığı açıklamada, caminin şadırvanı üzerinde bulunan dinamit lokumlarının terörle ilgisinin olmadığını açıkladı.

İmdat, ilçede 4 ayrı kömür işletmesinin bulunduğunu ve kömür çıkartmak için dinamit kullanıldığını hatırlatarak, “Burada bulunan 6 adet dinamit lokumunun çok eski olduğunu, dinamit lokumlarının akmış olmasından belirledik. Kömür ocaklarının birinde çalışan işçilerden birisinin dinamitleri balık tutmak amacıyla alıp, fırsat bulup kullanamadığını, sonra da buraya bıraktığını tahmin ediyoruz” dedi.

İmdat, patlama ihtimali düşünülerek, dinamit lokumlarının poşet içerisine konulduktan sonra çöpe atılmayıp şadırvanın üzerine açık bir şekilde bırakılmış olabileceğini ifade etti.

Dinamit lokumlarının yapımının üzerinden 10 yıl geçtiği ve bundan dolayı patlayıcı özelliğini kaybettiği, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor.