18 Nisan 2010 Pazar

Sorgun’da yatılı kız kuran kursu hizmete açıldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde temeli 2 yıl önce atılan 100 kişilik Yusuf Yaman Yatılı Kız Kuran Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, en güzel hizmetin Kur’ân’a yapılan hizmet olduğunu söyledi.

Törene, Sorgun Belediye Başkan Vekili Memiş Ünlü, Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Ali Çamayaz, Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Sorgun İlçe Müftüsü Ömer Çelebi, AK Parti İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz ve çevre ilçe müftüleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan törende daha sonra Sorgun Yeni Cami İmamı Ahmet Çetin tarafından Kur’ân- ı Kerîm okundu.

Programda kısa bir konuşma yapan Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz, en güzel hizmetin, Kur’ân’a yapılan hizmet olduğunu söyledi. Korkmaz, “Kur’ân-ı Kerîm, insanları dünyada maddî ve manevî huzura kavuşturur. Bugün dünyada bunalımlar gittikçe artıyor. İnsanlar birçok gıda tüketerek midesini doldurabiliyor. Ancak kalp ve ruh gıdasız kaldığı zaman insanlarda bunalımlar kat kat artıyor ve dünya bunun sıkıntısını yaşıyor. Kalbin ve ruhun en büyük gıdası Kur’ân-ı Kerîm’dir” dedi.

Konuşmaların ardından Sorgun İlçe Müftülüğü tarafından kurban kesildi. Tören sonrası katılımcılar Kur’ân kursunu gezdi. Açılış münasebetiyle davetlilere aşure ikram edildi. (Kaynak: haberler.com)