16 Aralık 2009 Çarşamba

Yozgat Valisi Çiçek: Her alanda büyüyüp gelişen
Sorgun, önemli bir cazibe merkezi hâline geliyor

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sorgun ilçesinin sahip olduğu konum ve kaynakları itibariyle önemli bir cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini ve her alanda gelişip büyüdüğünü söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu gün Sorgun ilçesinde bir dizi incelemede bulunup ilçeye bağlı Yazılıtaş Köyü ve Gedikhasanlı beldesini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti, taleplerini dinledi.

Hükümet Konağı bahçesinde Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılınç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve ilçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri tarafından karşılanan Vali Çiçek, burada yaptığı açıklamada, ilçenin sahip olduğu konum ve kaynakları itibariyle önemli bir cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğini ve her alanda gelişip büyüdüğünü söyledi.

Vali Çiçek, daha sonra sırasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Kütüphanesi ve İlçe Kütüphanesine dönüştürülmesi planlanan binada incelemelerde bulundu.

Bu köyün muhtarı bayan

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’le birlikte, Sorgun’a bağlı Yazılıtaş Köyünü de ziyaret eden Vali Çiçek, eski ilkokul binasında vatandaşlarla sohbet toplantısı yaptı. Vali Çiçek, toplantıda köyün Muhtarı Neriman Çakmakçı’dan köyün sorunları hakkında bilgi aldı, talep ve önerilerini dinledi.

Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalıştığını ifade eden Vali Çiçek, “Vatandaşımız nerede olursa olsun hizmetler yaşadığı yere ulaşacaktır” dedi.

Vali Çiçek, daha sonra beraberindekilerle birlikte, Türk Hava Kurumu Genel Merkezi tarafından Planör Uçuş Eğitim Merkezi kurulması planlanan Yazılıtaş Köyü yakınlarındaki sahada inceleme yaptı.

Buradaki programının ardından Gedikhasanlı Beldesi Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Çiçek, yeni Belediye Başkanı Halil İbrahim Soysal’a görevinde başarılar diledikten sonra belde halkıyla sohbet toplantısı yaptı. Çiçek, toplantının ardından Şehit Mustafa Önder İlköğretim Okulu, Gedikhasanlı Kütüphanesi ve Sağlık Ocağı’nda incelemelerde bulundu.

Sorgun Postası’na ziyaret

Vali Çiçek, Sorgun ziyaretinde basını da ihmal etmedi. Çiçek, bu yıl 30’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan Sorgun Postası gazetesini ziyaret etti. Gazetenin sahibi Doğan Özmen ile bir süre sohbet eden Çiçek, gazetenin başarılarının devamını diledi.