6 Mart 2009 Cuma

Sorgun’a Japon misafirler geliyor

Bozok Üniversitesi, Yozgat’ın dünyaya açılmasına katkı sağlamaya devam ediyor.

Rektör İnci Varinli, Mayıs ve Ekim aylarında gerçekleştirecekleri iki ayrı organizasyonun hazırlıklarına başladıklarını belirterek, “Mayıs ayı içerisinde düzenleyeceğimiz Japon Haftası etkinlikleri sonrasında, 250 bilim adamını Yozgat’a getireceğiz” dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, gerçekleştirilecek organizasyonlarda destek talebinde bulunduğu Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergin Gül’ü makamında ziyaret etti.

Varinli, burada yaptığı açıklamada, Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek “Japon Haftası” etkinlikleri kapsamında Japonya’nın Ankara Büyükelçisi ile birlikte Japonya’dan bir grup öğrenci ve akademisyen ile Aikido takımının Yozgat’a geleceğini bildirdi.

Japonlar Sorgun jeotermal tesislerinde ağırlanacak

Varinli, konukların bir bölümünü Sorgun ilçesinde ağırlamak istediklerini vurgulayarak, “Sorgun ilçemizde jeotermal tesisler mevcut. Japon konuklarımızı bu tesislerde konuk etmek istiyoruz. Üniversitemizin, ilimizin ve Sorgun’da bulunan jeotermal kaynakların tanıtımı açısından bu çok önemli bir etkinlik olacaktır” diye konuştu.

Yozgat, bilimsel çalışmalara açılıyor

Varinli, “Japon Haftası” etkinlikleri sonrasında, 14-17 Ekim tarihleri arasında ise Türkiye’nin tanınmış bilim adamlarını konuk edeceklerini bildirdi. Varinli, Yozgat’a davet edecekleri bilim adamlarına kendi alanlarıyla ilgili alanları gezdirip, bilgiler vereceklerini, bu çalışmanın ise bilim adamlarının çalışmalarında Yozgat’taki unsurları da dikkate alıp, araştırmalarına konu etmelerine katkı sağlayacağını belirtti.