30 Ağustos 2008 Cumartesi

Sorgun “Gurbetçiler Şöleni” Sorgunluları coşturdu

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen “Gurbetçiler Şöleni”, Sorgunlulara eğlenceli saatler yaşattı. Sorgun Belediye Meydanı'nı tıklım tıklım dolduran gurbetçiler ve Sorgun halkı şölen bitene kadar doyasıya eğlendi.

Sunuculuğunu İkbal Gürpınar'ın yaptığı program, Jale Parıltı'nın türküleriyle başladı. Parıltı'nın konserinin ardından, itfaiye aracı alımı için Sorgun Belediyesi'ne katkıda bulunan gurbetçilere teşekkür plaketleri verildi. Plaket merasiminde bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun halkına ve gurbetçilere böyle bir gece hazırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, geceye katılan herkese teşekkür etti.

Programın son bölümünde sahneye çıkan sanatçı Uğur Işılak, seyircilerden büyük ilgi gördü. Şiirlerini ve şarkılarını seslendiren Işılak, Sorgun'a ilk gelişi olduğunu ancak bu kalabalık ve ilgi karşısında son gelişi olmayacağını söyledi. Programında şehitleri de unutmayan Işılak, "Vatan Sağolsun" isimli şarkısıyla şehit analarını duygulandırdı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve Yozgat milletvekillerinin de katıldıkları gecede atılan havai fişekler, Sorgun'a rengârenk bir gece yaşattı.

(Kaynak: Sorgun Selam Gazetesi)