28 Eylül 2009 Pazartesi

Özelleştirilmek üzere satışa çıkarılan
Sorgun Şeker Fabrikası’nın sezon açılışı yapıldı

Sorgun Şeker Fabrikası’nın 2009-2010 yılı 12. pancar alım kampanyası, düzenlenen törenle başladı. Sorgun Şeker Fabrikası, Türkşeker A.Ş.’ye ait diğer 5 fabrikayla birlikte, 12 Eylül 2009 tarihinden itibaren varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmek üzere satışa çıkarılmıştı. İhalede son teklifi verme tarihi 19 Kasım 2009.

Kuşlara ateş edip ağaçtaki arkadaşını vurdu

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Büyükeynelli Köyü’nde av tüfeği ile kuşlara ateş eden avcı, ağaçtaki arkadaşının yaralanmasına sebep oldu.

Rüstem C. isimli şahıs, kendisine ait ruhsatlı av tüfeği ile Büyükeynelli merasında avlanırken, gördüğü bir kuş sürüsüne ateş etti. Bu esnada ağaçta ceviz toplayan Hasan Günaydın, tüfekten çıkan saçmaların isabet etmesi sebebiyle hafif yaralandı. Günaydın, Sorgun Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi edildi.

24 Eylül 2009 Perşembe

Büyüksoy: Muhalefetin tavrı bayrama yakışmadı

“Merhaba Yozgat” gazetesi Yazı İşleri Müdürü Recai Büyüksoy, Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programında, MHP heyetinin ‘açılım’ gerekçesiyle AK Parti milletvekillerine tepki gösterip karmaşa çıkarmalarının bayrama yakışmadığını kaydetti.

Büyüksoy, “Parti temsilcileri, yandaşları, birbirlerine daha yakın olmuş olsalar, belki de program esnasında yaşanan kısa süreli atışmalar, yerini büyük bir kavgaya bırakacaktı” diye yazdı.

12 Eylül 2009 Cumartesi

Şeker-İş Şube Başkanı Macit: Yozgat’a 70 milyon Lira getirisi olan Şeker Fabrikası kapanmamalı

Yozgat bira fabrikasının özelleştirildikten sonra kapatıldığını hatırlatan Şeker-İş Yozgat Şube Başkanı Ömer Macit, özelleştirme süreci resmen başlayan ve yaklaşık 500 kişinin çalıştığı Yozgat Şeker Fabrikası’nın da aynı âkıbete uğramasından endişe ettiklerini söyledi. Macit, şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamından çıkarılması için daha önce açtıkları davaların henüz sonuçlanmadığını belirterek, hukukî mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

11 Eylül 2009 Cuma

Yozgat Şeker Fabrikası satışa çıktı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Şeker A.Ş’ye ait Yozgat, Kırşehir, Çorum, Kastamonu, Turhal ve Çarşamba şeker fabrikalarını varlık satışı yöntemiyle yarından itibaren satışa çıkaracak.

Yozgat Şeker Fabrikası, Sorgun ilçe merkezinde bulunuyor. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, geçen yıl Haziran ayında yaptığı açıklamada, şeker fabrikasının özelleştirilmesinden sonra da üretimini sündürmesi için gereken girişimlerde bulunacaklarını söylemişti.

6 Eylül 2009 Pazar

Sorgun’da trafik kazası: 4 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Araplı beldesinden Sorgun ilçe merkezine gitmekte olan Muammer Ayar yönetimindeki 59 FC 007 plakalı otomobil, E-88 Kara Yolu’nun kömür işletmesi mevkiinde park hâlindeki 33 AHV 29 plakalı tıra arkadan çarptı.

Yaralanan sürücü Muammer Ayar ile otomobildeki kardeşi 16 yaşındaki Mücahit Ayar, ilk müdahalenin ardından Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, 22 yaşındaki Mürsel Ayar ve 19 yaşındaki Cihan Ayar, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

3 Eylül 2009 Perşembe

Sorgun’da 60 dönümlük üzüm bağları kül oldu

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, çöplükte çıkan ve daha sonra üzüm bağlarının bulunduğu alana sıçrayan yangında, toplam 60 dönümlük üzüm bağları kül oldu.

Sorgun ilçesinin Kırgı Bağları mevkisinde bulunan çöplükte başlayan yangın, rüzgârın da etkisiyle kuru otlara sıçrayarak büyüdü ve üzüm bağlarının bulunduğu alana ulaştı.

2 Eylül 2009 Çarşamba

Sırbistan'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Sorgunlu Özdemir'in cenazesi yola çıktı

28 Ağustos'ta Sırbistan'ın Pirot bölgesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Özdemir Kalkan'ın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verilmek üzere yola çıktı.

Özdemir Kalkan'ın ölüm sigortası olmadığı için, cenaze işlemleri arkadaşları tarafından para toplanarak yerine getirildi.

1 Eylül 2009 Salı

1,5 yaşındaki Osman’ın kopan parmakları, ambulans helikopter sayesinde yerine dikildi

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, kuyudan su çıkartmakta kullanılan dinamoya kaptırdığı iki parmağı kopan 1,5 yaşındaki Osman Efe Parlak’ın kopan parmakları, helikopter ambulansla götürüldüğü Ankara’da yerine dikildi.

Baba Hüseyin ve anne Tuğba Parlak, Sorgun'daki evlerinin bahçesinde kuyudan su çekmek üzere dinamoyu çalıştırdı. Bahçede oynayan 1,5 yaşındaki Osman Efe Parlak, çalışır haldeki dinamoya elini sokmaya kalkışınca, dinamonun pervanesine kapılan işaret ve orta parmağı koptu.