28 Haziran 2009 Pazar

Sorgun’da trafik kazası: 6 yaralı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Sorgun'dan Belen Köyü'ne giden Rıdvan Erol (19) yönetimindeki 48 P 5534 plakalı otomobil, Kabaklı Köyü yakınlarında, Yusuf Özben (24) idaresindeki 66 LP 2454 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, sürücüler Rıdvan Erol ve Yusuf Özben ile araçlardaki Fevzi Taşdemir (19), Sefa Akdemir (20), Murat Aksoy (27) ve Seyit Yüksel (20) yaralandı.

Yaralılar, Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

26 Haziran 2009 Cuma

Resmi nikâhı olmayan 11 çifte toplu nikâh

Yozgat Valiliği, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde resmî nikâhı olmayan 11 çiftin nikâhını kıydı.

Yozgat Valiliği, “Eğitimde Aile Bireylerini Etkinleştirme Projesi” kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Asıl amacı, aile içi şiddetin önlenmesi olan proje kapsamında, uzun yıllardan beri evli oldukları halde resmî nikâhları olmayan çiftlerin evliliklerine resmiyet de kazandırılıyor. Proje, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek'in himayeleri altında yürütülüyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen törende, bu durumdaki 11 çiftin toplu nikâhı kıyıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada, bu proje ile, aile içi şiddetin önüne geçilmesi, kız çocuklarının okutulması ve en önemlisi de erken evliliğin önüne geçilmesini hedeflediklerini belirtti. Vali Çiçek “Henüz evlilik çağına gelmemiş çocuklarımız evlendiriliyor. Çeşitli sebeplerden dolayı resmî nikâh yaptıramayan çiftler arasında kısa süre sonra aile içinde geçimsizlik başlıyor. Bu şekilde çocuk sahibi olan çiftlerin çocukları da ortada kalıyor” diye konuştu.

Toplu nikâh töreninde çiftlerin nikâhını Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek kıydı. Çiftlere şahitlik yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, bütün çiftlere ömür boyu mutluluklar diledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek'in eşi Hülya Çiçek, resmî nikahı kıyılan 11 çifte çeyrek altın taktı. Tören sonunda çiftler, Yozgat Valisi Amir Çiçek'le toplu halde resim çektirdiler.

32 yıl sonra evlilik cüzdanına kavuştular

Sorgun ilçesinin Salur Köyü'nde yaşayan İlhan Güngör (55), resmî nikâhı olmaksızın evliliğini sürdürdüğü Hatun Koçyiğit (47) ile 32 yıl sonra nikâh masasına oturdu. 4 çocuğu ve 5 torunu olduğunu belirten Güngör, “Herkesin mutlaka resmî nikâh yaptırması gerekir. Bunun sıkıntısını ben yaşadım, bir başkası yaşamasın” dedi.

21 Haziran 2009 Pazar

Mehmetbeyli Köyü'nde yarış atları yetiştiriliyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Mehmetbeyli Köyü'ndeki çiftlikte, yarış atı yetiştiriliyor. Yetiştirilen atlar, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yarışlara katılıyorlar.

Sorgun Selâm gazetesinin haberine göre, eski Yozgat Belediye Başkanlarından Salim Korkmaz'ın oğlu Behçet Korkmaz ve Bayhan İlker'in sahibi oldukları at çiftliği, 1997 yılında kurulmuş. 50 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan çiftlikte, yarış atları yetiştiriliyor. Selam'ın haberinde, çiftlikte yetiştirilmiş olan “Defne kızı” isimli atın, yarışlarda birinci olduğu belirtiliyor ancak hangi yarış olduğu kaydedilmemiş. Önümüzdeki günlerde, çiftlikteki atlardan ikisinin daha yarışlara katılacakları bildiriliyor.

Çiftlikteki atların bakıcılığını Metin Satış yapıyor.

20 Haziran 2009 Cumartesi

Sorgun'da Yeşil Kartlı sayısı azaldı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Yeşil Kart kullananların sayısı 12 bine düştü. Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Yeşil Kart sayısının kendi döneminden önce 27 bin civarında olduğunu; bu sayının bu gün itibarıyla 12 bine indiğini belirtti.

Yeşil Kart kullanımındaki azalışın "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"ne geçilmesinden ve ilçe dışında yaşayanların bu haklarının iptal edilmesinden kaynaklandığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Özellikle 29 Mart yerel seçimlerinin ardından seçimleri kaybeden muhtar adayları yeşil kartlı çok kişinin evi, arabası ve traktörü olduğu şeklinde şikâyette bulundu. Bizde resmî kayıtlar geçerlidir. Yeşil kart için başvuruda bulunan şahısların durumları incelenir. Diyelim ki bir kişinin 12 bin lira senelik geliri var. Bu 12 aya; bir aya düşen bin lira da hane nüfusuna bölünür. Örneğin bir evde 4 kişi yaşıyorsa, kişi başına 250 lira düşüyor demektir. Bu rakam, yeşil kart için gerekli olan 222 lira barajını geçtiği için böyle durumda olan kişileri uygulamadan yararlandırmayız. Eğer aynı evde 5 nüfus yaşasaydı, o zaman da kişi başına 200 lira düşecekti ki, o zaman bu kişilere yeşil kart vermek gerekecekti. Bunların haricinde bazı insanlar gerçekten varlıklı olduğu halde, üzerinde ne var ne yok oğluna, kızına devrettiğinden durumu tespit edilemiyor. Bunlara yeşil kart vermek zorunda kalıyoruz. Elemanlarımız bu durumda olanların kimi zaman evlerine kadar gidiyor, yaşantılarını resimlendiriyor."