18 Ocak 2009 Pazar

SP’nin Sorgun temayülünden Çekerek çıktı

Saadet Partisi (SP) Sorgun ilçe teşkilâtı, belediye başkan adayını belirlemek için bu akşam temayül yoklaması yaptı. SP Sorgun İlçe Teşkilâtı’nda saat 18.30’da başlayıp 22.00’de sona eren temayül yoklaması sonucunda, belediye başkan adayının Haydar Çekerek olmasına karar verildi.

SP Sorgun belediye başkan aday adaylığı için, Haydar Çekerek ve Osman Güzel başvuruda bulunmuştu.

Haydar Çekerek kimdir?

SP’nin Sorgun Belediye Başkan Adayı Haydar Çekerek, inşaat sektöründe ticarî faaliyette bulunuyor. 8 yıl Millî Gazete, Vakit ve Yeni Şafak gazetelerinin Sorgun temsilciliğini yapmış olan Çekerek, Sorgun Genç İşadamları Derneği’nin kurucuları arasında yer alıyor. Çekerek, Sorgun’da mahallî yayın yapan Ufuk FM’in Yönetim Kurulu Başkanlığını da sürdürüyor. 1977 Sorgun doğumlu olan Çekerek’in, Gevrek Köyü’nden olduğu belirtiliyor.

Ziraat mühendisi olan diğer aday adayı Osman Güzel ise, meslekî çalışmalarını Yerköy’de sürdürüyordu.

12 Ocak 2009 Pazartesi

Emniyet, dinamitler hakkında “tahmin”de bulundu

Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Hayrullah İmdat, Agâh Efendi Mahallesi’ndeki Hacılar Camii’nin şadırvanında poşet içine konulmuş olarak bulunan 6 adet dinamit lokumunun, terörle ilgisinin olmadığını açıkladı. İmdat, dinamitlerin, “balık tutmak amacıyla” bir madenci tarafından alınmış olabileceğini ileri sürdü.

Yozgat’ın Sorgun ilçesi Agâh Efendi Mahallesi’ndeki Hacılar Camii’nin cemaati, dün şadırvan üzerinde 6 adet dinamit lokumu olduğunu fark ederek durumu polise bildirdi.

Yozgat merkez ilçeden olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dinamit lokumlarını bulunduğu yerden alarak inceleme yaptı.

Sorgun İlçe Emniyet Müdürü Hayrullah İmdat, yapılan incelemeden sonra bu gün yaptığı açıklamada, caminin şadırvanı üzerinde bulunan dinamit lokumlarının terörle ilgisinin olmadığını açıkladı.

İmdat, ilçede 4 ayrı kömür işletmesinin bulunduğunu ve kömür çıkartmak için dinamit kullanıldığını hatırlatarak, “Burada bulunan 6 adet dinamit lokumunun çok eski olduğunu, dinamit lokumlarının akmış olmasından belirledik. Kömür ocaklarının birinde çalışan işçilerden birisinin dinamitleri balık tutmak amacıyla alıp, fırsat bulup kullanamadığını, sonra da buraya bıraktığını tahmin ediyoruz” dedi.

İmdat, patlama ihtimali düşünülerek, dinamit lokumlarının poşet içerisine konulduktan sonra çöpe atılmayıp şadırvanın üzerine açık bir şekilde bırakılmış olabileceğini ifade etti.

Dinamit lokumlarının yapımının üzerinden 10 yıl geçtiği ve bundan dolayı patlayıcı özelliğini kaybettiği, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtiliyor.

11 Ocak 2009 Pazar

Sorgun’da Cami yakınında patlayıcı bulundu

Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Hacılar Camii’nin yakınında dinamit bulundu. 4 ya da 6 adet olduğu ileri sürülen dinamitlerin, bulunduğu yere ne maksatla konduğu henüz bilinmiyor. Cami civarındaki vatandaşlar, dinamitlerin madencilere ya da tarihî eser kaçakçılarına ait olabileceğini ifade ediyorlar. Yozgat Valiliği’nin dinamitlerle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yozgat Muhabir’in edindiği bilgiye göre, vatandaşlar bu sabah saat 10.00 sıralarında, Sorgun Hacılar Camii’nin yakınında patlayıcı olduğunu fark ederek polise ihbarda bulundular. Olay yerine gelen polis, ilk incelemesinin ardından, dinamitleri Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

4 ya da 6 adet olduğu ileri sürülen dinamitlerin, bulunduğu yere ne maksatla konduğu henüz bilinmiyor. Cami civarındaki vatandaşlar, dinamitlerin madencilere ya da tarihî eser kaçakçılarına ait olabileceğini ifade ediyorlar.

Konu hakkında henüz resmî açıklama yapılmazken, Yozgat Valiliği’nin, bulunan dinamitlerle ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

2 Ocak 2009 Cuma

İsrail vahşeti Sorgun’da protesto edildi

İsrail’in Gazze’de Filistinli sivillere yönelik insanlık dışı saldırıları, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde de protesto edildi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, siyasî partiler ve medya kuruluşlarının ortak organizasyonuyla, cuma namazının ardından İsrail’i protesto mitingi düzenlendi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi (SP) ilçe teşkilâtları ile yerel basın temsilcilerinin ortaklaşa organize ettiği miting, cuma namazı çıkışında Salih Paşa Camii’nin önünden Cumhuriyet Caddesi ve, PTT Caddesi’nde yapılan yürüyüşle başladı.

Sorgun Belediye Meydanı’nda İstiklâl Marşı’nın okunmasın ardından devam eden mitingde, İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı uyguladığı insanlık dışı saldırılar yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Sorgun Büyük Camii imamı Ahmet Çınarçetin’in okuduğu Kur’ân-ı Kerim’in ardından Filistin halkı için dualar edildi. Duaların ardından kısa bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, “İsrail’i, yapmış olduğu insanlık dışı saldırılarından dolayı kınıyor, Filistin halkı’nın her zaman yanında olduğumuz söylüyorum” dedi.

Ahmet Şimşek’in konuşmasının ardından Ufuk FM Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Çekerek, Ferman Karaçam’ın “Seni de Vururlar Ey Acı” isimli şiirini seslendirdi. AK Parti İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz, MHP Sorgun İlçe Başkanlığı adına Yunus Yılmaz, SP Sorgun İlçe Başkanı Mehmet Aktaş, Sorgun’daki medya kuruluşları adına ise Ortam gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Siyami Yozgat kısa konuşmalarla İsrail’in saldırılarına tepkilerini dile getirdiler.

Konuşmaların ardından göstericiler İsrail bayrağını yakarak, Filistinlilere yapılan saldırılara tepki gösterdiler.