31 Aralık 2008 Çarşamba

Sorgun’da İsrail’i protesto mitingi düzenlenecek

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, siyasî partiler ve medya kuruluşlarının ortak organizasyonuyla, İsrail’i protesto mitingi düzenlenecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi (SP) ilçe teşkilâtları ile Ufuk FM ve Ortam gazetesinin ortaklaşa organize ettiği miting, Cuma namazı çıkışında Salih Paşa Camii’nin önünden Cumhuriyet Caddesi’ne yapılacak yürüyüşle başlayacak. Daha sonra, Sorgun Belediye Meydanı’nda devam edecek olan mitingde, İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı uyguladığı insanlık dışı saldırılar protesto edilecek.

Mitingde MHP İlçe Başkanı İlker Gören, SP İlçe Başkanı Mehmet Aktaş, Ufuk FM Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Çekerek, Ortam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Siyami Yozgat, birer konuşma yapacak.

Mitingi düzenleyen heyet, bütün Sorgun halkını Cuma günü yapılacak olan İsrail’i protesto mitingine katılmaya davet ediyor.

22 Aralık 2008 Pazartesi

Sorgun nakliyecilerinden valiye teşekkür ziyareti

Sorgun Sınırlı Sorumlu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Faruk Bölükbaşı, bazı kooperatif üyeleriyle birlikte, Yozgat Valisi Amir Çiçek’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Faruk Bölükbaşı, ziyarette yaptığı konuşmada, kooperatife yapmış olduğu yardım ve vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Vali Çiçek de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sivil toplum kuruluşları ilimizin gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız” dedi.

Daha sonra Kooperatif Başkan Faruk Bölükbaşı, Vali Çiçek’e kooperatife katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

21 Aralık 2008 Pazar

Nükleer santralin uranyumu Sorgun'dan

Yozgat’ın maden haritasını çıkardıklarını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, nükleer enerji santralinin uranyumunu Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki kaynaklardan karşılayacaklarını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yozgat’ın Çayıralan ilçesinde Belediye Kültür Merkezi’nin açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı. Güler, ilçenin jeotermal açısından zengin kaynaklara sahip olduğunu belirterek, ilgili teknik elemanların bu konuda sondaj çalışmalarına başladığını söyledi. Bu çalışmalardan olumlu sonuç alacaklarına inandığını ifade eden Güler, şöyle konuştu:

Yozgat’ın maden haritasını çıkardık

“Biz, gittiğimiz yere şeker-lokum değil, yeraltı zenginliklerinin haritalarını götürüyoruz. Yozgat’ın maden zenginliğini çıkardık. Jeotermal kaynaklarla ilgili buralara tesisler yapılacak. Bu tesisler turizm yatırımlarını da beraberinde getirecek. Türkiye, jeotermal kaynaklar bakımından Avrupa’da birinci, dünyada yedinci sırda geliyor. Çıkardığımız yasalarla bu kaynakları süratle ekonominin hizmetine sunmaya çalışıyoruz.”

Geçen hafta 6 yerin jeotermal ihalesini yaptıklarını hatırlatan Güler, “Burada da gayet iyi imkanlar var. Seralar da kurulacak. Sıcak sularla, Organize Sanayi Bölgeleri yerine Organize Sera Bölgeleri kurulacak. Tesislerle birlikte buraların imkânları artacak” diye konuştu.

Çayıralan’ın rüzgârları enerjiye dönüşecek

Bakan Güler, Çayıralan’ın rüzgâr ve güneş haritasını da çıkardıklarını belirterek, bu kaynaklardan enerji elde edilmesine yönelik çalışma başlatacaklarını da kaydetti.

Güler, konuşmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çayıralan Belediyesi tarafından yaptırılan çok amaçlı Kültür Merkezi’ni hizmete açtı.

Sorgun’da 3 bin 800 ton uranyum var

Güler, burada gazetecilerin sorusu üzerine, nükleer santral ihalesi konusunda Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun olumlu görüş belirttiğini hatırlatarak, “İkinci zarfın işi hallolmuş oldu. Şimdi fiyat zarfı açılacak. Bununla alâkalı olarak ilgili firma davet edilecek” dedi.

Sorgun’da 3 bin 800 ton uranyum olduğunu kaydeden Bakan Güler, nükleer santral için gereken uranyumun Sorgun’dan karşılanacağını, Sorgun uranyum kaynaklarının ayrıca değerlendirileceğini bildirdi.

2 Aralık 2008 Salı

Vali Çiçek, Sorgun’da incelemelerde bulundu

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sorgun ilçesinde yapımı devam eden bazı bina ve tesisler ile bazı okullarda incelemelerde bulundu.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, ilçelere yaptığı inceleme ziyaretlerine devam ediyor. Çiçek bu gün de Sorgun ilçesine ziyarette bulunarak, yapımı devam eden bazı bina ve tesisler ile bazı okullarda incelemelerde bulundu.

Ziyaretine Sorgun Kaymakamlığı’ndan başlayan Çiçek, Kaymakam Ertuğrul Kılıç’tan Sorgun’un durumu hakkında bilgi aldıktan sonra, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’le birlikte Kapalı Spor Salonu inşaatı ve suni çimlendirme çalışmaları devam etmekte olan ilçe stadyumunu gezdi. Çiçek daha sonra sırasıyla; yapımı tamamlanan Feyzullah Bektaş İlköğretim Okulu Ana Sınıfı, Özcan Yıldırım İlköğretim Okulu’nda açılan Okuma Yazma Kursu, Egemenlik İlköğretim Okulu inşaatı ve Osman Çavuş İlköğretim Okulu’nu ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çiçek, Sorgun programına Özel Sorgun Anadolu Tıp Merkezi ve yapımı tamamlanan Sorgun Büyük Termal Apart Villaları’nı ziyaret ederek devam etti. Çiçek, incelemlerinin ardından, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, il ve ilçeden katılan bazı daire müdürleri ile bazı İl Genel Meclisi üyelerinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yaptı.