31 Ekim 2008 Cuma

Yozgat'ta pek çok belde belediyesi kapatılacak

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin belediyeler yasası hakkındaki iptal başvurusunu reddetti. Kararla 1145 belediyenin kapanması kesinleşti. Bu karar gereği, Yozgat’ta da, nüfusu 2 binin altına düşen beldelerin belediyeleri kapatılarak köye dönüştürülecek.


Anayasa Mahkemesi CHP'nin, söz konusu kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açtığı davayı esastan görüşerek karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi, nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören 5747 sayılı Yasa'nın bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle CHP tarafından açılan davayı sonuçlandırdı. Anayasa Mahkemesi, CHP'nin belediyeler yasası ile ilgili iptal başvurusunu reddetti. Kararla 1145 belediyenin kapanması kesinleşti.

Yozgat’ta köye dönüşecek olan beldeler

Yozgat'ta adrese dayalı nüfus sayım sistemine göre, nüfusu 2 binin altına düşen ve belediyeleri kapatılarak köye dönüştürülecek olan beldeler şunlar:

Merkeze bağlı Çadırardıç 1875, Osmanpaşa 920, Esenli 1274,
Akdağmadeni’ne bağlı Umulu 1806,
Aydıncık’a bağlı Kösrelik 919, Baştürk 569,
Boğazlıyan’a bağlı Çakmak 1002, Çalapverdi 1195, Devecipınar 734, Ovakent 1770, Özler 1441, Sırçalı 1090, Uzunlu 1676,
Yenipazar 1055,
Çandır’a bağlı Büyükkışla 545,
Çayıralan’a bağlı Evciler 1994,
Çekerek’e bağlı Bayındırhöyük 1138, Bazlambaç 691, Beyyurdu 1022, Ovakent 1893,
Saraykent’e bağlı Çiçekli 1357, Dedefakılı 1915,
Sorgun’a bağlı Ahmetfakılı 1221, Gedikhasanlı 1153, Karakız 1859, Gülşehri 1799,
Şefaatli’ye bağlı Kuzayca 1173, Paşaköy 1362, Sarıkent 956,
Yenifakılı’ya bağlı Bektaşlı 1530,
Yerköy’e bağlı Sekili 883, Saray 1861

29 Ekim 2008 Çarşamba

Cumhuriyet Bayramı renkli bir törenle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 85. yıldönümü, Sorgun’da da renkli bir törenle kutlandı.

Saat 09.30’da Belediye Meydanı’nda başlayan törene, Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Gürbüz Tokat, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Polat, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin demokrasiyi yaşatan ve geliştiren en iyi sistem olduğunu belirterek, “Kişinin hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvenceye alınabilir” dedi.

Kaymakam Kılıç’ın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Milli Egemenlik ve Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okullarının halkoyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Kerim Ağralı yönetimindeki müzik grubu gösterilerini sundu.

Tören, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen spor yarışmalarında derece alan öğrencilere madalya ve kupalarının verilmesiyle sona erdi.

23 Ekim 2008 Perşembe

Sorgun Türk Telekom Lisesi’ni Bakan Yıldırım açtı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Türk Telekomünikasyon Kurumu tarafından yaptırılan Türk Telekom Lisesi bu gün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı bir törenle açıldı. Bakan Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, “İnsana yapılan, eğitime yapılan yatırım kalıcıdır, ebedidir” dedi.

Yozgat gezisine Akdağmadeni ilçesinden başlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, helikopterle geldiği Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu yanındaki sahada, Vali Amir Çiçek tarafından karşılandı. Akdağmadeni Öğretmenevi’nde basın açıklaması yapan Bakan Yıldırım, Yozgat genelinde bakanlığına bağlı kurumların çalışmaları hakkında bilgi verdi, hazırlanan yeni projeleri anlattı.

AK Parti Akdağmadeni ilçe kongresine katılan Bakan Yıldırım daha sonra, Vali Amir Çiçek’le birlikte, yapımı Türk Telekomünikasyon Kurumu tarafından üstlenilen Sorgun Türk Telekom Lisesi’nin açılışını yaptı. Açılış törenine Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Yozgat Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İnşaatına 2006 yılında inşaatına başlanan 24 derslikli Sorgun Türk Telekom Lisesi, 2 milyon 300 bin YTL’ye mololdu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, insana ve eğitime yapılan yatırımın kalıcı olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Çağımız teknoloji çağıdır, bilişim, bilgi çağıdır” dedi. Yozgat Valisi Amir Çiçek de, “İlimizin gelişen ve büyüyen Sorgun ilçesine modern bir eğitim yuvası kazandırılmasından dolayı Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yozgat’ta termal seferberlik

Yozgat’ta Saraykent, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde yapılacak olan Jeotermal sondaj çalışmalarının Kasım ayının sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Jeotermal kaynak arayışları kapsamında Saraykent, Sorgun ve Yenifakılı ilçelerinde önceden belirlenen bölgelerde yapılan sondaj çalışmalarını Kasım ayının sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Yenifakılı ve Sorgun ilçelerindeki sondaj kuyusu ihalesinin yapıldığını belirten Yanık, Saraykent ilçesinde ise Sondaj çalışmalarının başladığını söyledi.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

Sorgun Devlet Hastanesi’ne 3 uzman doktor atandı

Sorgun Devlet Hastanesi’nde görev yapan uzman doktorların bazılarının istifa ederek özel sektöre geçmeleri sebebiyle yaşanan uzman doktor sıkıntısının ardından, hastaneye 3 uzman doktor atandı.

Uzman doktor olmadığı için birçok hastanın tedavi için Yozgat ve çevre illere gittiğini kaydeden Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Bağcı, “Şu an büyük sıkıntı çektiğimiz dahiliye, fizik tedavi ve patoloji bölümlerine uzman doktor ataması kesinleşti. Henüz isimleri açıklanmamakla birlikte, önümüzdeki günlerde bu branşlardaki eksiğimizin ortadan kalkacağını umuyorum” dedi.

(Kaynak: Sorgun Postası)

21 Ekim 2008 Salı

TOBB’un eğitim yardımı, Sorgunlu yoksul öğrencileri sevindirdi

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin Eğitim Yardımı Fonu’ndan sağlanan maddî destekle, Sorgun’daki 500 yoksul öğrenciye kışlık bot ve kaban dağıttı. Listeye alınması unutulan 2 okul da yardım kapsamına alındı.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası’nda saat 14.00 de yapılan dağıtım töreninde konuşan oda başkanı İlyas Şenses, 2004 yılından beri bu tür yardımları yaptıklarını hatırlatarak, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ nin Eğitim Yardımı Fonu’ndan 20 bin YTL tutarında 500’er adet kışlık kaban ve botu ekonomik durumları yerinde olmayan öğrencilerimize dağıtacağız. Bu durumda olan öğrencilerimiz okullarımızın yöneticileri tarafından belirlendi ve bizlere liste hâlinde verildi. Biz de bu gün o listeye göre bot ve kabanların dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Unutulan okullardaki öğrencilere de yardım yapılacak

Ramazan ayı içerisinde de 454 yoksul vatandaşa gıda yardımında bulunduklarını da kaydeden başkan İlyas Şenses “Aslında 2 okulumuzu unutmuşuz. Daha doğrusu Yunus Emre İlköğretim Okulu ve Özcan Yıldırım İlköğretim Okulu’nun isimleri bizdeki listelerde bulunmadığı için atlamışız. Bu okullarımızın müdürlerini arayıp hem özür dileyeceğiz, hem de kendilerinden yoksul öğrencilerin listesini isteyeceğiz. Bu öğrencilerimizin ihtiyaçlarını da karşılayacağız” diye konuştu.

Bot ve kaban dağıtım törenine, Oral, Fatih, Atatürk, Osman Çavuş, Ertuğrul Gazi, Fevzi Çakmak, Mehmet Akif, Feyzullah Bektaş, Agâh Efendi, Milli Egemenlik, 75. Yıl ve Yavuz Selim İlköğretim Okulları’nın idarecileri katıldı.

(Kaynak: Sorgun Postası)

20 Ekim 2008 Pazartesi

Ceviz ağacından düşüp öldü

Sorgun'da budadığı ceviz ağacından düşen şahıs hayatını kaybetti

Sorgun ilçesine bağlı Taşlık Köyü’nde ikamet eden Ahmet Kaya, bahçesindeki ceviz
ağacında budama yaparken dengesini kaybederek yere düştü.

Yakınları tarafından Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaya, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Otobüsten inerken düşen yolcu hayatını kaybetti

Yozgat´ın Sorgun ilçesinde mola veren yolcu otobüsünden inerken düşerek başını taşa çarpan bir kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ankara’dan Sivas’a giden ve Dişli Köyü’nün yakınlarındaki dinlenme tesisinde mola veren yolcu otobüsünden inmeye çalışan Derviş Akbulut, dengesini kaybederek düştü. Başını yerdeki taşa çarparak yaralanan Akbulut, Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan ve Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Akbulut, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

(Kaynak: surmelihaber.com)

Üzerine demir kapı düştü, kalp krizinden öldü

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'nde Oturan 71 yaşındaki Mürit Cihangiroğlu, evinin avlu kapısından dışarıya çıkmak isterken, demir kapı üzerine devrildi. Yaralanan Cihangiroğlu, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Cihangiroğlu, bütün müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastaneden, Sorgun Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen Mürit Cihangiroğlu’nun ölüm raporunda, yaşlı adamın kalp krizinden öldüğünün anlaşıldığı belirtildi.

(Kaynak: haberler.com)

18 Ekim 2008 Cumartesi

Sorgun, Kerkenes'le dünyaya açılıyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı Köyü’nde bulunan ve antik “Demir Çağı Şehri”nin kalıntılarını taşıyan Kerkenes Harabeleri, Sorgun’la birlikte Yozgat’ın dünyaya açılmasına vesile oluyor.

Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen “Kerkenes Tanıtım Programı” çerçevesinde, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi H. E. Nick Baird, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle ve Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Mark Bailey ve ailesi, Yozgat’a gelerek, Şahmuratlı Köyü ve Kerkenes Dağı’nda incelemelerde bulundular. Düzenlenen etkinliklere, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bozok Üniversitesi’nden öğrenciler de katıldılar.

Yozgata gelen yabancı misafirleri, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde karşılandılar. Burada yapılan sabah kahvaltısının ardından, Yozgat Müzesi'nde Kerkenes Harabeleri’nden çıkartılan eserlerin sergilendiği salonun açılışı yapıldı. Davetliler daha sonra hep beraber müzeyi gezdiler.

Konuklar, müze gezisinin ardından hep birlikte tarihî Hayri İnal Konağına geçtiler. Konağı gezen konuklara burada Yozgat türküleri eşliğinde Türk kahvesi ikram edildi.

“Kerkenes Tanıtım Programı” çerçevesinde daha sonra, Sorgun Belediyesi İlyas Arslan Kültür Merkezi’nde “Yozgat Arkeolojisi, Kerkenes Dağı’ndaki Demir Çağı Şehri ve Kerkenes Harabeleri Çevresi, Geçmişi ve Günümüz” konulu panel düzenlendi.

Panelin sonunda, Vali Amir Çiçek, İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi H. E. Nick Baird, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Peter Doyle ve Kanada'nın Ankara Büyükelçisi Mark Bailey’e birer plaket verdi.

Daha sonra, yabancı konuklar ve üniversite öğrencileri ile birlikte, Kerkenes Dağı’na gezi düzenlendi.

“Kerkenes Tanıtım Programı”, Şahmuratlı Köyü’nde bulunan Kerkenes Eko-Merkez ve kermes açılışı ile sona erdi.

Düzenlenen etkinliklerin sonunda yabancı misafirler, gösterdiği yakın ilgiden dolayı Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek’e teşekkürlerini iletirken, gördükleri tarihî ve tabiî güzelliklere hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Vali Çiçek de, kendilerini Yozgat’ta ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikle Kerkenes Harabeleri’nin yeniden gün yüzüne çıkarılmasına hep beraber şahitlik ettik. Kerkenes Harabeleri’nde yapılan arkeolojik kazılar sonucu ortaya çıkan eserler, bu dönemi gözle görülür hâle getirmekte ve geçmişten günümüze ışık tutmaktadır. Ayrıca yenilenebilir enerji konusunda yapılan çalışmaları ile ön plana çıkan Eko-Merkez’i de yerinde görme ve inceleme fırsatı bulduk. Gerek arkeoloji, gerekse bilimsel konularda ilimizde yıllardır çalışmalarını sürdüren başta Geoffrey Summers ve eşi Françoise Summers olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

17 Ekim 2008 Cuma

Eski buğday pazarı, el sanatları merkezi oluyor

Sorgun Genç İşadamları Derneği (SOGİAD) Başkanı Yasin Ünal, içede âtıl vaziyette duran eski buğday pazarının “Sorgun El Sanatları Eğitim ve Üretim Merkezi”ne dönüştürülmesi için hazırladıkları projenin kabul edildiğini bildirdi. Devlet Planlama Teşkilatı’nın malî destek vereceği proje, Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi bünyesindeki Proje Uygulama Merkezi tarafından yürütülecek

Yasin Ünal, SOGİAD tarafından hazırlanan projenin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de desteğiyle Devlet Planlama Teşkilâtı’na (DPT) sunulduğunu ve DPT tarafından kabul edildiğini açıkladı. Ünal, DPT’nin projeye malî destek vereceğini belirtti.

Ünal, “SOGİAD, Sorgun Belediyesi ve Yozgat Valiliği arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Valilik bünyesinde oluşturulan İl Özel İdaresi ve Proje uygulama Merkezi bu projenin sürdürülebilirliğini ve uygulamasını üstlenmiştir” dedi.

Projede ne var?

“Sorgun El Sanatları Eğitim ve Üretim Merkezi”nde kilimcilik, el işlemeleri ve ahşap oymacılık atölyeleri açılarak, hem eğitim hem de üretim ve pazarlama imkânı sağlanması hedefleniyor.

“Sorgun El Sanatları Eğitim ve Üretim Merkezi”nin, yol güzergâhı bakımından avantajlı durumda olduğu belirtilen Sorgun’un tarihi, sosyal ve turizm hayatına da katkıda bulunacağı belirtiliyor.

16 Ekim 2008 Perşembe

Sorgun’da Kerkenes paneli

Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen “Kerkenes Etkinlikleri” kapsamında yarın Sorgun’da bir panel düzenlenecek. Panelde, Kerkenes Kazılarını sürdüren Avrupalı bilimadamları da birer konuşma yapacak. Etkinlikler kapsamında, Yozgat Müzesi’nde de “Kerkenez Salonu” açılacak.

Cumartesi günü Sorgun’da düzenlenecek olan panele, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İngiliz Büyükelçisi Nick Baird, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt, Kerkenes kazı ekibi Başkanı Geoffrey Summers, Kerkenes Eko Merkezi yürütücüleri Françoise Summers ve Soofia Özkan konuşmacı olarak katılacak. Panel sonrasında Kerkenes dağına gezi düzenlenecek.

Uluslar arası Kerkenes projesi

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı Köyü’nde 1993 yılında başlatılan çalışmalar, “Demir Çağı Başkenti”ni bulmak amacıyla hâlen Avrupalı bilimadamlarının desteğiyle sürdürülüyor.

Çalışmalar kapsamında hazırlanan projeler, Yozgat Valiliği, Sorgun Belediyesi ve 2003 yılında kurulan Şahmuratlı Köyü ve Kerkenes’i Tanıtma Güzelleştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliği ile devam ediyor.

13 Ekim 2008 Pazartesi

Şimşek: Önceki iktidarın 6 katı hizmet sunduk

Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 11 milyon YTL ile devraldıkları belediye bütçesini 39 milyon YTL'ye çıkardıklarını söyledi.

Belediyelerin asli görevleri arasında kanalizasyon, temizlik ve su gibi hizmetleri gerçekleştirmek olduğunu ancak kendilerinin bunun ötesine geçerek hizmet sunduklarını belirten Sorgun İlçe Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, şunları söyledi:

1.500 konutu termal suyla ısıtıyoruz

“Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi, ilçemizde çıkan termal suyu son damlasına kadar değerlendirmek. Yeni termal tesisler açılmaya başlarken, belediye olarak biz de bin 500 konutun ısıtmasını yaptık. Bu ısıtma Türkiye'nin en modern tesisi olarak yapıldı.”

6 kat fazla hizmet

2004 yılında AK Parti olarak Sorgun Belediyesi'ni teslim aldıklarında belediye bütçesinin 11 milyon 92 bin YTL olduğunu hatırlatan Başkan Şimşek, "Bunun 6 milyon 530 bin YTL'si personel gideri, 4 milyon 562 bin YTL toplam yatırımdı. 2004 -2007 yılları arasında bizim bütçemiz 39 milyon 690 bin YTL'ye ulaştı. Bizim bütçemiz 12 milyon 240 bin YTL personel gideri, 27 milyon 347 bin YTL de Sorgun Belediyesi olarak yatırım yaptık. Geçen yıl gerçekleşen bütçemiz 16 milyon YTL idi. Bu yıl da tahmini bütçemiz 20 milyon YTL civarında gerçekleşecek. Yani bir önceki iktidarın 5 yılda yaptığının tam 6 katını görev süresi bitiminde gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Şimşek, "Başbakanımız belediyecilikten geldiği için bizim sıkıntılarımızı çok iyi biliyordu. Onu iyi tespit etti ve özellikle yatırım dönemlerinde gönderilen kesintisiz paralar gerçekten bizi hizmette şaha kaldırdı. İlçemizde bu güne kadar yapılmayan hizmetler AK Parti iktidarı döneminde birer birer yapılıp ilçemiz daha modern hâle gelmiştir" dedi.

(Kaynak: kenthaber.com)

11 Ekim 2008 Cumartesi

Oktay Rıfat Yılmaz yeniden başkan

AK Parti Sorgun İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz, bu gün yapılan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in de katıldığı kongre sonucunda ilçe başkanlığına yeniden seçildi.

İlyas Arslan Kültür Salonu’nda yapılan kongrede bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu ve hükümetin uygulayacağı tarım politikası hakkında bilgi verdi.

Her bölgede, ihtiyaca ve coğrafî şartlara uygun ürün yetiştirilmesi için planlama yapılacağını belirten Bakan Çelik, bölgeye göre üretimi tavsiye edilen ürünü yetiştirenlere teşvik verileceğini bildirdi.

Oktay Rıfat Yılmaz yeniden başkan

Yozgat'ta AK Parti Sorgun İlçe Kongresi'ndeki seçimde, başkanlığa Oktay Rıfat Yılmaz seçildi.

Sorgun İlyas Arslan Kültür Merkezi Salonu'nda yapılan AK Parti Sorgun İlçe Kongresi'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar ile çok sayıda partili katıldı.

Tek liste hâlinde gidilen seçimde 28 Temmuz genel seçimlerinden itibaren Sorgun İlçe Başkanlığı'nı yürüten Oktay Rıfat Yılmaz, tekrar ilçe başkanlığına seçildi.

AK Parti Sorgun İlçe Başkanı Oktay Rıfat Yılmaz, 28 Temmuz genel seçimlerinde AK Parti'nin Sorgun ilçesinde yüzde 71'in üzerinde oy aldığını belirterek, hedeflerinin önümüzdeki yerel seçimde bunu daha da yükseltmek olduğunu söyledi.

Sorgun'da bodur elma yetiştirenler memnun

İlçe Tarım Müdürlüğü'nün kontrolünde İncesu köyünde Musa Doğan'a ait 10 dekar, Günpınar köyünde Kürşat Arslan'a ait 8 dekar olmak üzere 18 dekar alanda kurulan bodur elma bahçelerinde hasada başlandı.

Yaklaşık 3 yıl önce bodur elma bahçesi oluşturduğunu ve bu sene iyi bir ürün almayı hedeflediğini belirten Musa Doğan, ''İlçe Tarım Müdürlüğümüzün kontrolü ve destekleriyle 2005 yılında oluşturduğumuz bodur elma bahçemizde geçen yıl az da olsa bir ürün almıştık. Bu yıl itibariyle verime yatan bahçemizden 8-9 tona yakın bir ürün alacağımızı tahmin ediyorum'' dedi.

Doğan, pazarlama konusunda sıkıntı yaşama endişeleri bulunmasına rağmen geçtiğimiz hafta Sorgun pazarına götürdüğü 20 kasa elmayı bir saat içerisinde sattığını dile getirdi.

Doğan, ''Bahçemizde yetişen elmalardan 3-4 tanesi bir kilogram geliyor. Görüntü ve tad olarak çok güzel olunca satışta sıkıntı çekmedim'' dedi.

(Kaynak: İleri Gazetesi)

10 Ekim 2008 Cuma

Sorgun’da dere yatakları temizleniyor

Sorgunda yaz mevsiminde havaların yağışsız geçmesi nedeniyle kuruyan Eğriöz ve Delibaş derelerinde temizleme çalışmalarına başlandı.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Delibaş deresinin Eymir yolu Kırklar Kooperatifi’ne kadar olan bölümündeki temizleme çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Şimşek, Temizleme çalışmaları için, belediyemize ait araçların kanalizasyon çalışmalarında görevli olması sebebiyle dışarıdan çok az bir ücretle kepçe kiraladık. Cuma
gününden bu yana temizleme çalışmalarını sürdürüyor dedi.

Şimşek, temizleme çalışmalarının tamamlanmasıyla çirkin görüntü ve halkı rahatsız eden pis kokunun da ortadan kalkacağını söyledi.

9 Ekim 2008 Perşembe

Şeker fabrikası, alımlara törenle başladı

Sorgun ilçesinde bulunan Yozgat Şeker Fabrikası, alım kampanyasını törenle başlattı. Kampanyanın başlaması münasebetiyle düzenlenen törene Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de katıldı.

Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Yaşar, geçen yıl fabrikaya bağlı 6 bölgede 6 bin 200 dekar alana ekim yapılarak 207 bin ton pancar elde edildiğini belirtti. Yaşar, bu pancarın 16 bin tonunun Çorum, 191 bin tonunun ise Yozgat Şeker Fabrikası’nda işlenerek, 28 bin 300 ton şeker, 7 bin 70 ton melas, 52 bin 847 ton yaş küspe elde edildiğini anlattı.

Yaşar, “Bu yıl 189 köyde 4 bin 473 çiftçimiz tarafından 61 bin 100 dekar alanda pancar ekilmiştir. Kampanya döneminde 260 bin ton pancar alımı yapılacaktır. Bunun 28 bin tonu Çorum, 232 bin tonu ise Yozgat’ta işlenecektir” dedi.

Bu yıl 34 bin 750 ton Kristal Şeker, 8 bin 816 ton melas, 64 bin 960 ton yaş küspe elde edileceğini, fabrikanın günlük işleme kapasitesinin 3 bin 200 ton olduğunu belirten Yaşar, kampanyanın 73 gün süreceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Yozgat Şeker Fabrikası’na pancar getiren ilk 5 çiftçiye çeşitli ödüller verilip, alımlara başlanıldı.

AK Parti Sorgun teşkilâtı, kongresini bu haftasonu yapacak

AK Parti Sorgun İlçe Kongresi hafta sonunda İlyas Arslan Tiyatro ve Sinema Salonu’nda saat 11.00’de başlayacak. Eczacı Oktay Rıfat Yılmaz, olağan Kongre’de aday olacağını açıkladı. AK Parti İlçe Kongresi’nde yönetime başka taliplinin çıkmayacağı öğrenildi.

6 Ekim 2008 Pazartesi

Sorgun'da düğün eğlencesi kanlı bitti:
1 Ölü, 11 Yaralı

Sorgun ilçesinde düğün konvoyundaki iki otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı.

Sorgun ilçesine bağlı Faraşlı Köyü’nden Karakız Köyü istikametine giden düğün konvoyundaki Ömer Özer (41) yönetimindeki AG 340 DZ yabancı plakalı otomobil ile arkasından gelen Osman Güzel (55) yönetimindeki 06 AB 8432 plakalı otomobil, köy çıkışında şarampole yuvarlandı.

Kazada yaralanan sürücüler Ömer Özer ve Osman Güzel ile araçlarda bulunan Kübra Özer (14), Raziye Özer (31), Keziban Karaman (33), Abdulgufran Karaman (4), Nagihan Güzel (21), Ahizer Güzel (42), Leyla Kılınçer (59), Hatice Demirel (52), Batuhan Demirel (5) ve Özlem Şahbaz (34) Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Durumları ağır olan Hatice Demirel, Ahizer Güzel ve Leyla Kılınçer Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken, Leyla Kılınçer yolda hayatını kaybetti.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

5 Ekim 2008 Pazar

Çarşı Hamamı yıkılıp yerine PTT binası yapılacak

1969 yılından beri yaklaşık 40 senedir Sorgunlulara hizmet veren Çarşı Hamamı, hava kirliliğine sebep olduğu gerekçesiyle yıkılacak.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yeni Mahalle Santral Caddesi PTT Binası arkasında bulunan ve kömürle ısıtılan Çarşı Hamamı'nın ömrünü doldurduğunu ve çevre sakinlerini rahatsız ettiğini söyledi. Şimşek, şu açıklamada bulundu:

PTT binasına çürük raporu

"Eski belediye başkanlarımızdan İhsan Müftüoğlu zamanında yapılan ve uzun zamandır Sorgunlulara hizmet veren Çarşı Hamamı kömürle ısınmasından dolayı yıl boyunca çevresindeki mahalle sakinlerinin havayı kirlettiği yönünde şikayetlerine neden oluyordu. Hem bu gerekçeyle, hem de PTT binasına çürük raporu verilmesi ve PTT’nin yeni bina için yer araması nedeniyle Çarşı Hamamı'nın yıkılarak yerinin PTT'ye satılmasını uygun gördük. Bunun için Belediye Encümenimiz en kısa zamanda toplanarak karar verecek ve ardından da Çarşı Hamamı yıkılacak."

(Kaynak: Sorgun Postası)