30 Ağustos 2008 Cumartesi

Sorgunlular laboratuvar sonuçlarına internetten ulaşabilecekler

Sorgun Devlet Hastanesi, “On-Line Laboratuvar Sistemi”ni başlattı. Hastaneden verilen bilgiye göre, hastaların sistemden faydalanmaları için doğum tarihlerini ve T.C. numaralarını bilmeleri yeterli.

Sistemden nasıl faydalanacaksınız?

Laboratuvar sonuçlarını internetten öğrenmek isteyen hasta ya da yakınlarının öncelikle Sorgun Devlet Hastanesi’nin web sitesine girmeleri gerekiyor. Sitenin sol tarafında yer alan menüde, “Online Laboratuvar Sonuçları” düğmesi tıklandığında yeni bir sayfa açılıyor. Açılan sayfada “Laboratuvar sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız” ifadesi görülüyor. Bu link tıklandığında da bir form sayfası açılıyor. Formun “T.C. Kimlik No” ve “Doğum Yılı” bölümleri doldurulduktan sonra, hemen üzerinde görülen harfler “Güvenlik Kodu” bölümüne yazıldığında, laboratuvar sonuçlarına ulaşılabiliyor.

Sorgun Devlet Hastanesi’ne uzman doktor atandı

Kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Güldeniz Aksan, Sorgun Devlet Hastanesi’ne tayin edildi.

Sorgun Devlet Hastanesi’nden verilen bilgiye göre, “17. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü” kurasında hastanenin kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığı görevine, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini tamamlayan Operatör Doktor Güldeniz Aksan tayin edildi.

Sorgun “Gurbetçiler Şöleni” Sorgunluları coşturdu

Sorgun Belediyesi tarafından düzenlenen “Gurbetçiler Şöleni”, Sorgunlulara eğlenceli saatler yaşattı. Sorgun Belediye Meydanı'nı tıklım tıklım dolduran gurbetçiler ve Sorgun halkı şölen bitene kadar doyasıya eğlendi.

Sunuculuğunu İkbal Gürpınar'ın yaptığı program, Jale Parıltı'nın türküleriyle başladı. Parıltı'nın konserinin ardından, itfaiye aracı alımı için Sorgun Belediyesi'ne katkıda bulunan gurbetçilere teşekkür plaketleri verildi. Plaket merasiminde bir konuşma yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun halkına ve gurbetçilere böyle bir gece hazırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, geceye katılan herkese teşekkür etti.

Programın son bölümünde sahneye çıkan sanatçı Uğur Işılak, seyircilerden büyük ilgi gördü. Şiirlerini ve şarkılarını seslendiren Işılak, Sorgun'a ilk gelişi olduğunu ancak bu kalabalık ve ilgi karşısında son gelişi olmayacağını söyledi. Programında şehitleri de unutmayan Işılak, "Vatan Sağolsun" isimli şarkısıyla şehit analarını duygulandırdı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ve Yozgat milletvekillerinin de katıldıkları gecede atılan havai fişekler, Sorgun'a rengârenk bir gece yaşattı.

(Kaynak: Sorgun Selam Gazetesi)

29 Ağustos 2008 Cuma

Gurbetçilerin Sağlık Ocağı’na bağışladığı cihazı kullanacak doktor yok

Avrupa’da çalışan hayırsever gurbetçiler, Çiğdemli Kasabası Sağlık Ocağı’na “Defibrilatör” cihazı bağışladılar. Ancak, cihazı kullanacak doktor olmadığı belirtiliyor.

Avrupa’daki Çiğdemlili gurbetçiler, kurdukları “Avrupa Çiğdemlililer Kültür ve Dayanışma Derneği” kanalıyla, elektronik kalp şok cihazı “Defibrilatör” cihazını Çiğdemli Sağlık Ocağı’na bağışladılar.

Dernek Başkanı Battal Gazi Yakışıklı, cihazı Sorgun Sağlık Grup Başkanı Dr. Gökhan Akbıyık’a teslim etti. Ancak, Sağlık Ocağı’nda cihazı kullanacak doktor olmadığı belirtiliyor.

(Kaynak: Sorgun Gazetesi)

Kahraman: Köylerden bile doğalgaz talebi alıyoruz

Sürmeli Gaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Sorgun’da doğalgaz kullanıcılarının sayısının 4 bin 500’e yükseldiğini bildirdi. Kahraman, ilçeye yakın köylerden bile doğalgaz talebi aldıklarını söyledi.

Sürmeli Gaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, düzenlediği basın toplantısında, 2007’den itibaren doğalgaz kullanımına başlayan Yozgat’ta abone sayısı 11 bine, Sorgun’da ise 4 bin 500’e yükseldi. Bu rakamların hedefledikleri seviyenin altında olduğunu belirten Kahraman, “Yapacağımız yeni hatların ardından, abone sayımızda bir artış olacağını düşünüyorum” dedi. Kahraman, şunları söyledi:

“Sorgun’da en uç noktalarda bile doğalgaz kullanımı mevcut. Bizlere, ilçeye yakın köylerden bile doğalgaz kullanımı için talep geliyor. Ancak şu anda bu taleplere cevap verebilecek durumda değiliz. Çünkü, ilçe merkezinde hâlâ doğalgaz hattı çekilmeyen cadde ve sokaklar bulunuyor.”

(Kaynak: Sorgun Gazetesi)